Art. spożywcze

Obalamy żywieniowe mity – poznajcie prawdę o jedzeniu

Po wakacyjnej dyspensie żywieniowej wiele osób z pewnością będzie chciało wprowadzić w życie zasady zdrowego odżywiania. Jak jednak odnaleźć się w gąszczu coraz to nowych informacji na temat prawidłowo zbilansowanej diety oraz zdrowego...

Jak dobrać wino do posiłku?

Białe, czerwone, półwytrawne, a może słodkie? Lubisz gotować i delektować się posiłkami w gronie znajomych, ale nie zawsze potrafisz dobrać wino do potrawy? Znajomość kilku podstawowych zasad pozwoli wybrać gatunek, który wzbogaci smak...

Oszczędności ze słoików - ogórki kiszone

Wielkimi krokami zbliża się sezon na przetwory. Najpopularniejsze - ogórki kiszone - wykorzystywane są jako dodatek do obiadów, sałatek, kanapek oraz jako zakąska podczas domowych biesiad zakrapianych alkoholem. Czy warto, biorąc pod uwagę...

Zakupologik na wakacjach – przewodnik po owocach egzotycznych cz. 3

Dziś kolejna odsłona przewodnika po owocach egzotycznych. Podróżując próbujcie nowości.

Polski smak – znaki szczególne, jak rozpoznać najwyższą jakość

Produkty tradycyjne oraz regionalne podlegają ochronie prawnej, ma ona na celu utrzymanie najwyższego i niezmiennego procesu produkcji oraz pozwala odróżnić najlepsze produkty od tych mniej wartościowych. Poznajcie trzy Europejskie Znaki...

Zupy dla ochłody – pyszne chłodniki z całego świata

Gdy z nieba leje się żar, my szukamy inspiracji na letni obiad – pyszny, lekki, orzeźwiający. Chłodniki to strzał w dziesiątkę! O tej porze roku smakują najlepiej....

Truskawka – pyszna zapowiedź lata

Truskawki to nasz narodowy powód do dumy. Smak, polskich truskawek jest wyjątkowy, owoce doskonale wpływają na zdrowie i mają niezliczoną ilość kuchennych zastosowań. Dowiedzcie się dlaczego warto zajadać się truskawkami.

Pasta i basta – Polacy kochają makaron

Aż 35% Polaków je makaron kilka razy w tygodniu! Najchętniej komponujemy go z mięsem (aż 25%) i z sosem na bazie pomidorów (24%).

Nowalijkowy zawrót głowy

Po długiej zimie, w której zajadaliśmy się mrożonkami, wreszcie przyszła pora na świeże warzywa. Wiosna obfituje m.in. w kolorowe rzodkiewki, sałatę czy młodą kapustę, które uzupełniają naszą dietę w niezbędne witaminy i minerały....

Owocowa uczta – koktajl, smoothie, granita – doskonałe na upały

Zbliża się okres owocowej obfitości. Można zajadać się świeżymi owocami, można również przyrządzić przepyszne napoje i desery – będzie owocowo, orzeźwiająco i bardzo, bardzo smacznie.

«      1      2      3      4      5      6      7      8      9      10      »      

« Powrót

© Zakupologicy.pl 2012
Projekt i realizacja: MasterCMS