Art. spożywcze

Sekrety sera

Z dziurami lub bez nich. Żółte, białe, a nawet niebieskie. Podpuszczkowe i pleśniowe. Na świecie istnieje ponad 4 000 różnych rodzajów sera. Niezależnie od kształtu, smaku i sposobu wytwarzania, ser jest idealnym uzupełnieniem dobrze...

Co piąte Bio nie jest Bio

Przeprowadzona przez Inspekcję Handlową kontrola wykazała, że 22 proc. towarów ekologicznych nie spełnia określonych wymogów. Przedsiębiorcy, którzy wprowadzają na rynek taką podrabianą ekożywność, muszą liczyć się z karą od 1...

Pudliszkowe pomidory oraz kukurydza na Targach Śniadaniowych w całej Polsce

Od najbliższego weekendu do końca września najsmaczniejsze pomidory i chrupiąca kukurydza będą dostępne na Targach Śniadaniowych w pięciu polskich miastach – Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Sopocie i Gdańsku.

Co z jabłek? Cydr

Angielskie powiedzenie „a cider a day keeps the doctor away” zdaje się mieć potwierdzenie u ekspertów od żywienia. Cydr zyskujący coraz większą popularność w Polsce jest źródłem nie tylko nowych doznań smakowych, ale również...

"Magia kreowania, słodycz wygrywania" z Cukrem Królewskim

Dziś, 4 sierpnia 2014 roku, rusza promocja Cukru Królewskiego, w której wszyscy miłośnicy domowych przetworów będą mieli okazję wygrać cenne nagrody.

Antybutelka – zakupologiczna i ekologiczna

Nieodłącznym elementem letnich podróży i wszelkich aktywności jest plastikowa butelka z chłodnym, orzeźwiającym płynem. Niejednokrotnie w ciągu całodniowego pobytu poza domem zdarza się wypić nawet kilka takich butelek. Wówczas...

Kukurydza – smak na lato!

Już najwyższy czas! Czas na kukurydzę! Słodkie, jędrne, soczyste ziarna! Jak je wykorzystać? Przeczytajcie.

Zakupologik na wakacjach – przewodnik po polskich przysmakach

Nawet podczas podróży po własnym kraju zdarzają nam się sytuacje, gdy nie jesteśmy pewni co kryje się za nazwą popularnego na odwiedzanym obszarze przysmaku. Dziś poznacie niektóre polskie smakołyki z listy polskich produktów oznaczonych...

Jak zrobić spaghetti bolognese?

Wróg numer 1 w domowej kuchni? Monotonia! Mięso, ziemniaki, surówka, mięso, ziemniaki, surówka... By pożegnać kulinarną nudę, coraz częściej szukamy inspiracji w kuchniach świata, w których rozsmakowujemy się podczas wakacyjnych...

Pstrąg uczyni Cię strong

Rozpoczęła się kampania „Teraz Pstrąg”, jej celem jest dotarcie do jak najszerszego grona odbiorców z przekazem, który ma zachęcić do pstrąga jako ryby zdrowej, hodowanej w czystych wodach i „wdzięcznej“ kulinarnie. Przeczytajcie o...

«      1      2      3      4      5      6      7      8      9      10      »      

« Powrót

© Zakupologicy.pl 2012
Projekt i realizacja: MasterCMS